Zöld Kör

A Föld Barátai Magyarország tagja

Mentsük meg a méheket és a gazdákat!

Összegyűlt a fenti - címben szereplő - európai kezdeményezéshez szükséges 15 750 magyar támogató aláírás. Ezzel Magyarország lett a hatodik EU-tagállam, amely teljesítette az európai polgári kezdeményezésekre vonatkozó feltételeket. Köszönjük mindenkinek, hogy népszerűsítette, népszerűsíti a kampányt, ill. aláírásával hozzájárul, hogy elérjük ezt a célkitűzést!

Read more: Mentsük meg a méheket és a gazdákat!

Tények és tévhitek a műanyagról

A műanyag kapcsán vallott vélemények – különösen az utóbbi időben – rendkívül megoszlanak. Természetesen nem minden rossz, ami műanyagból készült, azonban van pár dolog, amit érdemes tisztázni velük kapcsolatban. Például hogy hogyan érdemes szelektíven gyűjteni, de a „bioműanyagok” veszélyeivel is jó tisztában lennünk. Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket próbál tisztába tenni a Humusz Szövetség összeállítása:

Jó hír azoknak, akik szívesen szedik a szemetet a vízből

Itt a tavasz és vele a vízgyűjtőről lezúduló ár. Pénteken színesre változott a Bodrog folyó felszíne Sárospataknál. Keleti pajtásaink még mindig nem szoktak le a pillepalackos sörök és üdítők fogyasztásáról. Borzasztó szomjasak lehettek az utóbbi időben, ugyanis rengeteg hulladék jött – csak úgy hömpölygött a sok drága flakonból szőtt tarka szemétszőnyeg …

Read more: Jó hír azoknak, akik szívesen szedik a szemetet a vízből

Műanyagböjt 2021

A műanyag poharak és fedőik a leggyakoribb természetben található (pl. a tengerekben, erdőszéli vadlerakókban) hulladéka a civilizált embernek. Sokan nem tudják, de az ún. papírpoharak is tartalmaznak műanyagokat, így újrahasznosításuk sajnálatos módon nem megoldható.
Keresd a környezetbarát alternatívákat, csatlakozz a HUMUSZ kezdeményezéséhez!