Zöld Kör

A Föld Barátai Magyarország tagja

ADOMÁNY A KÁRPÁTALJAI MAGYAR KÖZÖSSÉGNEK

Bár Kárpátalján nem dúl a háború, de annak negatív hatását a mindennapokra sajnos Ukrajna nyugati végein is érezni lehet a határ mentén. Ezért az idei adventet megelőzően a Zöld Kör gyűjtést, hogy az Európai Unió által támogatott Erasmus+ ifjúsági csereprogram kapcsán partner szervezetünk és iskolánk – a Papilio Természetvédelmi Egyesületet és a Nagydobrony Líceumot – közösségét támogathassuk.

Read more: ADOMÁNY A KÁRPÁTALJAI MAGYAR KÖZÖSSÉGNEK

KLÍMATUDATOSSÁGI VETÉLKEDŐ ÉS NYITOTT KAPUK PROGRAMSOROZAT TATABÁNYÁN

Pénteken és szombaton Tatabányán jártunk, ahol a helyi önkormányzat megbízásából teljesítettünk feladatokat. A József Attila Megyei és Városi Könyvtárban péntek délután 2 órától megrendezésre került az Éljünk energiatakarékosan! 3 fordulós vetélkedősorozat döntő fordulója, ahol a legjobban teljesítő csapatok mérhették össze tudásukat és vehették át a nyereményeiket.

Read more: KLÍMATUDATOSSÁGI VETÉLKEDŐ ÉS NYITOTT KAPUK PROGRAMSOROZAT TATABÁNYÁN

A POLISZTIROL SZIGETELÉSBEN MAJD NEM MIND, MÍG A SZALMABÁLÁBAN SEMMI NEM MARADT

December 9-én péntek délután Tatabánya főterén kiderülhetett végre, hogy mit jelent a jó szigetelés! A „Klímatudatosság erősítése Tatabányán” projekt keretében a Zöld Kör munkatársai két két-két köbméter térfogató jeget csomagoltak be szeptember végén hasonló vastagságú polisztirol szigetelő anyagba és szalmabálába, amelyet múlt hét pénteken bontottak szét az akció gazdái, hogy megtudják mennyi maradt bennünk a több mint két hónap alatt.

Read more: A POLISZTIROL SZIGETELÉSBEN MAJD NEM MIND, MÍG A SZALMABÁLÁBAN SEMMI NEM MARADT

HAJDÚSÁGI VADLIBANAP

November 19-én idén ősszel is megrendezésre került a Hajdúsági Vadlibanap. A hajdúvidi Kultúrházban hagyományőrző, kulturális és természetismereti programokat felvonultató esemény immár második ízben került lebonyolításra a Zöld Kör és a Vidi-ér Vidért Közhasznú Egyesület jóvoltából.

Read more: HAJDÚSÁGI VADLIBANAP

ÖKOJÁTSZÓHÁZ A JÓ PÁSZTOR REFORMÁTUS ÓVODÁBAN

Egyesületünk ma délelőtt a helyi Jó Pásztor Református Óvodába látogatott el, ahol 5 óvodai csoportnak mutattuk be a szelektív hulladékgyűjtés alapjait. A legnépszerűbb a mini hulladékkezelő üzem volt, ahol kipróbálhatták a futószalagon érkező hulladék válogatását, de emellett a Kukadominóval és a Legyél válogatós! óriás társasjátékkal is játszottak.

A BEHAJTÁSI ÜNNEPEN

Mi is részt vettünk a több száz esztendős hagyománynak örvendő Behajtáson a hajdúnánási Kendereskertben.
Ezen a gyönyörű napsütéses napon a Kendereskert megtelt élettel, több száz ember együtt ünnepelte meg a gulya életének ciklusváltását és megemlékezett a közösség a hagyományairól.
A természetvédelmi standunk és ökojátszóházunk mellett számos hagyományőrző és kulturális program színesítette a műsort.
Így népi játékpark, ételkóstolási lehetőség, néptánc és pásztorkutya bemutatók, kézműves és egyéb programok várták a kedves családokat, kilátogatókat.