Fekete gólya oktatóközpont és parti tanösvény

A Bodrog folyó és annak árterületei, valamint Tokaj-Hegyalja természeti értékekben igencsak gazdag. E változatos táj növény- és állatvilágát tanulmányozhatják a csoportos látogatók a Bodrogolaszi községben, a komprévben – a folyóparton – kialakított oktatóbázison. Az oktatástechnikával és szemléltető eszközökkel felszerelt központ előzetes bejelentkezéssel és feltételekkel látogatható. Az oktatóteremben saját gyártású videókkal és diaképes előadásokkal állunk a csoportos érdeklődők rendelkezésére, míg annak udvarán és a parti sétányon pedig 6 állomás segíti a természetismereti oktatást.

A lehetőséget vízi- vagy kerékpárostúrák kiegészítő programjaként, vagy diákcsoportoknak osztálykirándulások és táborok alkalmával ajánljuk néhány órás programként. De az oktatóközpont akár kiindulópontja is lehet egy-egy közeli célponthoz tervezett túrának (pl. a Megyerhegyi tengerszemhez, vagy a Szarkakúti pihenőhöz). Az érdeklődő csoportok fogadását felkészült vezetőkkel várjuk, akik mind helyismerettel és kellő felkészültséggel rendelkeznek a természetismereti programokhoz. Az oktatóközpont szolgáltatásai között túrakerékpár és túrakenu bérlésére is van lehetőség!

Az oktatóközpontot a Zöld Kör és Bodrogolaszi Község Önkormányzata alakította ki 2020/2021-ben az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ támogatásával, a kapcsolódó tanösvény megvalósítását pedig az Agárminisztérium ’Zöld Forrás’ alapja segítette anyagilag. A létesítmény természetismereti oktatási tevékenységeinek gazdája a Zöld Kör és a Bodrog Egyesület.

Az oktatóközpont címe: Bodrogolaszi, Szent Miklós utca 2. (komprév)

Az oktatóközpont előzetes egyeztetéssel, díj ellenében látogatható.